Meclis kürsününe 'limon'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2009 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Meclis Genel Kurulu'nda kürsüye limonla çıktı. Limonun TEKEL işçilerinin direniş sembolü olduğunu söyleyen Uzunırmak, konuşması boyunca limonu kürsüde bıraktı.

CHP milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'ndaki limonlu protestosunun ardından bugün de MHP Aydın Milletvekili Uzunırmak, TEKEL işçilerine Sıhhiye'de yapılan müdahaleyi limonla protesto etti. Bütçe görüşmeleri sırasında konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Uzunırmak, elindeki limonu göstererek, "TEKEL işçilerinin direniş sembolü olan limonu konuşmam boyunca kürsüye bırakıyorum" diyerek limonu kürsünün önüne koydu.

Bir hastanın tedavi olması için önce hastalığını kabul etmesi, doktorun da doğru teşhis koyması gerektiğini belirten Uzunırmak, doğru teşhis konulduğunda hastanın tedavisinin mümkün olduğunu vurguladı. Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz konusunda doğru teşhisin konulamaması halinde bu krizin çözülemeyeceğini ifade eden Uzunırmak, "Türkiye ekonomik, sosyal, siyasi bunalım noktasına, kurumlararası çatışmalarla birlikte sürüklenmektedir. Ekonomik, sosyal ve siyasal bunalım ile kurumlararası çatışmanın aynı anda tezahür ettiği bir Türkiye'nin ne halde olacağını Parlamento'nun takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

Dünyanın iletişim çağında olduğuna işaret eden Uzunırmak, Başbakan'a göndermede bulunarak, "Lafla peynir gemisi yürümüyor. Şeyh Edebali'nin, Atatürk'ün sözlerini internetten alıyor, konuşuyor ama onlar gibi davranmıyor. İlkesiz siyaset, emeksiz zenginlik, ahlaksız ticaret, çilesiz fikir insanı olgunlaştırmaz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber